Wat voor producten kan AWA Molding spuitgieten?

AWA Molding beschikt over spuitgietmachines tot 2800 kN. Hiermee kunnen producten tot een grootte van ca. 30x20 cm. geproduceerd worden met een gewicht van maximaal 700 gram.

Op onze portfoliopagina kunt u een selectie zien van de producten die we in de afgelopen twintig jaar zoal hebben geproduceerd.

Welke soorten kunststof verwerkt AWA Molding?

AWA Molding verwerkt alleen thermoplastische kunststoffen. We spuitgieten vrijwel alle thermoplasten, waaronder ABS, polycarbonaat, polystyreen, polypropeen en polyamide. De enige thermoplast die we niet verwerken is PVC.

Meer weten? Kijk dan eens bij grondstoffen.

Kan AWA Molding mij helpen bij het uit-ontwikkelen van een product?

AWA molding is gespecialiseerd in de productontwikkeling van kunststof producten. We kunnen u helpen in het gehele ontwikkelingsproces, van idee tot eindproduct. Dit doen we echter alleen als we het product vervolgens ook daadwerkelijk voor u kunnen spuitgieten. 

Bedenk hierbij dat spuitgieten als proces, in de regel, pas rendabel is bij het spuitgieten van grotere series (>5.000 producten). Dit komt met name door de relatief hoge matrijskosten.

Heeft u een goed idee voor een kunststof product en wilt u weten hoe AWA Molding u kan helpen? Kijk dan eerst eens bij productontwikkeling. Daar staat stap voor stap hoe het ontwikkelingsproces bij ons in zijn werk gaat. Ook worden er enkele voorbeeldcases beschreven van gerealiseerde producten.

Wat kost spuitgieten?

De kosten van spuitgieten verschillen per product. Factoren die een rol spelen in de berekening van de kosten zijn de vormgeving van het product, de benodigde matrijs, het gebruikte materiaal, en machinekosten. Kijk voor meer informatie bij kosten spuitgieten.

Wat kost een matrijs?

Matrijzen komen in vele vormen en gradaties van complexiteit. De matrijskosten worden onder meer bepaald door de complexiteit en omvang van het product, het gewenste materiaal en de wanddikte van de matrijs. Op de pagina matrijskosten vindt u meer informatie.

Waarom verwerkt AWA Molding geen PVC?

Bij de verwerking van PVC kunnen chloorgassen vrij komen die bijzondere maatregelen vergen die moeilijk te verenigen zijn met het verwerken van andere kunststoffen. Om die reden verwerkt AWA Molding geen PVC.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

De algemene voorwaarden, de inkoopvoorwaarden en een voorbeeld van een geheimhoudingsverklaring kunt u vinden bij downloads.

PORTFOLIO

CONTACTGEGEVENS

Adres:
De Kletten 12-16
9206 BA Drachten

 

KvK: 01062007
BTW: NL 8103 14940 B01
IBAN: NL 66 RABO 038 90 97 101

HEEFT U EEN IDEE VOOR EEN NIEUW PRODUCT?

ONTDEK OF WIJ U KUNNEN HELPEN