Gespecialiseerd spuitgietbedrijf

Gespecialiseerd spuitgietbedrijf

Uw spuitgietproducten laten maken door een gespecialiseerd spuitgietbedrijf? Wij helpen graag! Met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en spuitgieten van kunststof producten en onderdelen kunnen we snel inschatten of wij de beste match zijn voor uw uitdaging.

Direct weten of u bij ons terecht kunt voor het ontwikkelen en/of produceren van uw kunststof producten? Neem contact met ons op. 

Neem contact op

Kunststof spuitgietproducten

In ons spuitgietbedrijf in Drachten beschikken we over een geavanceerd machinepark van spuitgietmachines tot 2800 kN waarmee we kwalitatief hoogwaardige kunststof producten kunnen spuitgieten tot een product grootte van c.a 20x30 cm en een gewicht van 700 gram. 

Om kunststof producten te maken, wordt kunststof granulaat gesmolten en vervolgens onder hoge druk ingespoten in een matrijs (een mal met vormholtes). Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt het product zijn vorm.

Doorgaans is spuitgieten als productieproces economisch pas interessant wanneer u (ten minste) ca. 3.000 producten afneemt. Bij kleinere series is spuitgieten meestal niet direct rendabel. In sommige gevallen is rendabel kleine aantallen spuitgieten echter wel degelijk mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Spuitgietmachine in spuitgietbedrijf

Het productieproces is in ons spuitgietbedrijf in hoge mate geautomatiseerd om de productie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zo worden er bijvoorbeeld robots ingezet om de kosten te verlagen en incidentele menselijke fouten en beschadigingen te voorkomen.

Voorbeelden spuitgietproducten

In de afgelopen dertig jaar hebben wij talloze spuitgietproducten gemaakt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hieronder zijn enkele producten te zien die we in onze spuitgieterij hebben geproduceerd.

Voorbeelden spuitgietproducten

In ons portfolio ziet u een grotere selectie van producten die wij hebben gemaakt.

Grondstoffen

Wij hebben ruime ervaring met het spuitgieten van vrijwel alle thermoplastische kunststoffen, waaronder polypropyleen (PP), polyethyleen (PE), polycarbonaat (PC), polyamide (PA), ABS, en polystyreen (PS), maar ook met engineering plastics als Ultem en LCP. 

Weet u nog niet welk soort kunststof het meest geschikt is voor uw product? Geen probleem! Samen met u bepalen we aan de hand van de eisen die u aan het product stelt wat de meeste geschikte kunststof is.

De keuze voor een type kunststof is onder meer afhankelijk van:

  • De gewenste visuele eigenschappen van het product;
  • De technische eisen die worden gesteld aan het product;
  • Het verwachte productievolume.

Assemblage

Heeft u een complexe assemblage voor ogen? Ook dat is geen probleem. We beschikken over de middelen en partners die dit mogelijk maken. Voor het produceren van een samengesteld eindproduct heeft u voortaan nog maar één leverancier nodig.

Afhankelijk van het type assemblage verwerken we het product intern of in samenwerking met streng geselecteerde partners. We bekijken graag samen met u of we voor uw wensen en eisen een passende oplossing kunnen vinden.

Van eerste idee tot kunststof product

Heeft u een idee voor een nieuw kunststof product? Wij helpen graag bij het uitontwikkelen en kunnen de producten ook voor u produceren in ons spuitgietbedrijf.

In een beproefd productontwikkeling stappenplan werken we samen met u van idee naar serieproductie. De stappen die we doorlopen zijn in hoofdlijnen:

  1. Het aanscherpen van het idee: in deze stap worden de visuele en technische eisen van het product vastgelegd. Gaat het product bijvoorbeeld onder hoge temperaturen gebruikt worden? Komt er doorlopend zonlicht op? Of is het belangrijk dat het bestand is tegen chemicaliën? De antwoorden op deze vragen hebben invloed op bijvoorbeeld de grondstof die het meest geschikt is voor het product.
  2. Evalueren haalbaarheid en maakbaarheid: in deze stap wordt een inschatting gemaakt van de maakbaarheid en haalbaarheid van uw product. U krijgt een vrijblijvende offerte met de ontwikkel-, gereedschaps- en productiekosten. Na akkoord werken we toe naar een definitief 3D-ontwerp van het product.
  3. Ontwikkelen van een prototype: we werken toe naar een werkend prototype, dat bijvoorbeeld wordt gemaakt door middel van 3D printen.
  4. Testen en evalueren prototype: We testen het gemaakte prototype. Indien wenselijk kunnen we hierbij helpen, bijvoorbeeld met sterkteberekening. Als het prototype aan al uw wensen en eisen voldoet kan de vijfde en laatste stap worden gezet naar serieproductie spuitgieten.
  5. Werken naar serieproductie: De benodigde gereedschappen zoals de matrijs en eventuele montagehulp en robotgrijpers worden gemaakt. Zodra het voorbereidende werk is begonnen kunnen we uw product spuitgieten!

Kijk voor meer informatie over dit proces op de pagina productontwikkeling stappenplan.

Voorbeeldcase: de Fastfender

Met de Fastfender kunnen fenders bevestigd worden aan de reling van zeiljachten, motorschepen en sloepen. AWA Molding was betrokken in het gehele proces van aanscherping van het idee tot het produceren van de producten. Lees hier meer over de case.

Wat klanten zeggen

"Vanaf het hebben van een 'wereld idee' tot het produceren van het product is een lange weg. Die kan in mijn beleving alleen bewandeld worden samen met gedreven vakmensen. AWA Molding heeft zich hierin bewezen."  - Johan de Vries (Fastfender B.V.)

"De doosjes die AWA Molding in een tiental formaten voor Naturalis ontwikkelde en  produceerde voldoen perfect aan de gestelde wensen en eisen. AWA Molding heeft zich een professionele en inventieve partner getoond " - J. Gould (Naturalis Leiden)

Contact

WIlt u meer informatie over ons spuitgietbedrijf of wilt u weten of wij uw kunststof producten kunnen ontwikkelen en/of produceren? Neem dan contact op door te bellen naar 0512-525505 of vul ons contactformulier in. We helpen graag.

Neem contact op

PORTFOLIO

CONTACTGEGEVENS

Adres:
De Kletten 12-16
9206 BA Drachten

 

KvK: 01062007
BTW: NL 8103 14940 B01
IBAN: NL 66 RABO 038 90 97 101

HEEFT U EEN IDEE VOOR EEN NIEUW PRODUCT?

ONTDEK OF WIJ U KUNNEN HELPEN