Plastic producten laten maken

Plastic producten laten maken

Als u een plastic product op maat wilt laten maken, dan biedt kunststof spuitgieten uitkomst. Laat dit door een professionele spuitgieterij doen! Hiervoor bent u bij AWA Molding aan het juiste adres. Wij maken al meer dan 30 jaar plastic producten voor verschillende industrieën.

Bij spuitgieten smelt kunststof granulaat of poeder onder hoge temperatuur en wordt het vervolgens (onder hoge druk) ingespoten in een spuitgietmatrijs (een mal), waarvan de holte de vorm heeft van het product dat je wilt maken. De vloeibare massa stolt vervolgens door afkoeling, waardoor het plastic product zijn vorm krijgt.

Wilt u direct weten of u bij ons terecht kunt voor het laten maken van uw plastic producten? Neem dan contact met ons op. In ons spuitgietbedrijf hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en maken van kunststof producten tot een productformaat van ongeveer 20 x 30 cm.

Neem direct contact op

plastic producten gemaakt door spuitgieten

Voorbeelden van plastic producten die wij hebben gemaakt (zie ook: portfolio).

Kunststof productontwikkeling in 5 stappen

Productontwikkeling van kunststof producten verloopt bij ons - grofweg - in 5 stappen van idee tot productie. In welke fase van het proces u zich ook bevindt, wij helpen u graag.

 1. Het idee: u hebt een idee voor een plastic product en misschien al marktonderzoek gedaan. Misschien heeft u ook al schetsen en een werkend prototype. In deze fase helpen wij u om het productidee aan te scherpen. 
 2. Beoordeling van haalbaarheid en maakbaarheid: wij maken een schatting van de maakbaarheid en haalbaarheid van het product en bieden u een vrijblijvende offerte aan. Na goedkeuring construeren wij vervolgens het product. Deze stap wordt afgesloten met een definitief (3D) ontwerp van het product.
 3. Ontwikkeling prototype: het ontwerp wordt volledig ontwikkeld tot een maakbaar product. De stap eindigt met een prototype dat wordt gemaakt, bijvoorbeeld met behulp van een 3D-printer.
 4. Testen en evaluatie: het prototype wordt getest. Pas als het prototype aan al uw wensen en eisen voldoet, kan de definitieve stap naar serieproductie worden gezet.
 5. Serieproductie: we werken toe naar serieproductie. In deze stap wordt bijvoorbeeld de benodigde matrijs gemaakt en eventueel ander gereedschap dat nodig is voor productie.

Aan de hand van bovenstaand stappenplan hebben wij talloze kunststof producten (uit)ontwikkeld en door middel van spuitgieten gemaakt. Zie ons productontwikkeling stappenplan voor meer informatie en bekijk ook eens onze productontwikkeling cases en portfolio.

plastic product voorbeeldplastic verdeeldop product

Meer voorbeelden van plastic producten die klanten bij ons hebben laten maken

Plastic onderdelen op maat laten maken

Bij het op maat maken van plastic onderdelen zijn de keuze van het soort kunststof (de grondstof) en het optimaliseren van de efficiency van groot belang.

Keuze van een geschikt kunststof materiaal

Om te komen tot de ideale grondstof om uw producten mee te maken, zullen we eerst samen een aantal vragen moeten beantwoorden. De overkoepelende vraag is altijd: waar gaat het product voor gebruikt worden en onder welke omstandigheden?

De producteigenschappen waar we het dan over gaan hebben, zijn onder meer:

 • Sterkte: moet het product bijvoorbeeld grote trekkrachten kunnen weerstaan?
 • Kleur: moet de kleur ergens bijpassen?
 • Duurzaamheid: hoe lang moet het product meegaan?
 • Gebruikstemperatuur: wordt het product af en toe, of doorlopend, warm?
 • Invloed van zonlicht of chemische stoffen: wordt het product doorlopend blootgesteld aan zonlicht of chemische stoffen?
 • Gedrag bij brand: mag het onderdeel zwaar roken als het brand? (dit speelt bij bijvoorbeeld elektronica-behuizingen)
 • Slijtage gevoeligheid: dit is bijvoorbeeld een belangrijke overweging bij tandwielen
 • Mate van recyclebaarheid: niet elk materiaal is even goed te recyclen

Door rekening te houden met uw wensen, eisen en de eigenschappen van de verschillende grondstoffen die gebruikt kunnen worden om plastic te maken, kunnen we een weloverwogen keuze maken voor de meest geschikte grondstof(fen) voor uw product.

Spuitgietmachine die plastic producten maakt

Bij AWA Molding spuitgieten we vrijwel alle gangbare thermoplastische kunststoffen (ook wel thermoplasten genoemd), waaronder ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen), PP (polypropeen/polypropyleen), PE (polyetheen/polyethyleen) en PS (polystyreen), alsmede technische kunststoffen zoals Ultem (polyetherimide) en LCP (Liquid Crystal Polymers), al dan niet gevuld met glasvezel, siliconen, teflon, talk, enz.

Meer over de specifieke kunststoffen die wij verwerken:

Efficiënt productieproces

Wij proberen uw ontwerp zoveel mogelijk te optimaliseren met als doel een goed evenwicht te bereiken tussen de gewenste functionaliteit en de kostprijs. Onze ervaring en kennis spelen hierbij een grote rol.

Hierbij moet u denken aan:

 • Productieproces: de inzet van bijvoorbeeld robots, die zorgen voor een hogere efficiency en voorkomen menselijke fouten;
 • Functionaliteit: bijvoorbeeld het toevoegen van nokjes om de assemblage makkelijker te maken;
 • Kostprijs: het reduceren van gewicht waar mogelijk, zodat de kostprijs lager wordt.

Wij denken graag met u mee

Wilt u meer informatie over het laten maken van plastic producten? Of zoekt u een partner voor het ontwikkelen en spuitgieten van uw product? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem direct contact op

PORTFOLIO

CONTACTGEGEVENS

Adres:
De Kletten 12-16
9206 BA Drachten

 

KvK: 01062007
BTW: NL 8103 14940 B01
IBAN: NL 66 RABO 038 90 97 101

HEEFT U EEN IDEE VOOR EEN NIEUW PRODUCT?

ONTDEK OF WIJ U KUNNEN HELPEN