Kunststof vs. metaal

Kunststof vs. metaal

Een lagere kostprijs. Meer vrijheid in het ontwerp. Een significante gewichtsbesparing. Aan het gebruik van kunststof in plaats van metaal kleven vele voordelen. Een reengineeringsproces kan voor bedrijven dan ook een slimme zet zijn.

Steeds meer bedrijven onderkennen de voordelen van het gebruik van kunststof, zoals een significant lagere integrale kostprijs, een grotere ontwerpvrijheid, een kleinere hoeveelheid aan assemblagestappen en minder nabewerkingsstappen (zie voordelen van kunststof vs. metaal). Een reengineeringstraject kan voor veel bedrijven een manier zijn om concurrenten een stap voor te blijven.

Indien een bedrijf overweegt de overstap te maken van metaal naar kunststof, moet kraakhelder zijn wat de gevolgen zullen zijn van een reengineeringstraject voor de producteigenschappen van het deel dat in kunststof gemaakt kan worden. Bij de selectie van kunststof moet rekening gehouden worden met de verschillen tussen kunststoffen en metalen. Kunststoffen gedragen zich op vele vlakken anders dan metalen. Gedegen kennis van de verschillende typen kunststoffen en de hieruit voortvloeiende mogelijkheden en beperkingen is dan ook een noodzakelijke voorwaarde voor een succesvolle transitie van metaal naar kunststof.

Neem contact op voor meer informatie

PORTFOLIO

CONTACTGEGEVENS

Adres:
De Kletten 12-16
9206 BA Drachten

 

KvK: 01062007
BTW: NL 8103 14940 B01
IBAN: NL 66 RABO 038 90 97 101

HEEFT U EEN IDEE VOOR EEN NIEUW PRODUCT?

ONTDEK OF WIJ U KUNNEN HELPEN