Kleine series spuitgieten

Kleine series spuitgieten

AWA Molding beschikt over een gepatenteerd systeem waarmee het spuitgieten van kleinere series kunststof producten in bepaalde gevallen mogelijk is tegen een lage kostprijs.

Normaal gesproken moet voor het spuitgieten van kunststof producten eerst een matrijs worden gefabriceerd. Hoewel soms noodzakelijk als eerste stap om een product op de markt te brengen, maken de kosten van een productiematrijs het spuitgieten van eenmalige kleinere series vaak niet rendabel. Pas bij series vanaf ca. 3.000 stuks is spuitgieten als proces doorgaans direct rendabel.

3-platenconstructie voor kleine aantallen spuitgieten

Door een 3-platenconstructie kan er met AWA Molding's gepatenteerde systeem in specifieke gevallen echter direct op een product worden aangespoten. Hierdoor is het systeem geschikt om vertande producten te maken, zoals kunststof tandwielen. Het systeem kan tevens bestaan uit schuifconstructies waarmee ondersnijdingen (voor bijvoorbeeld looprollen) gemaakt kunnen worden. Met dit systeem is het in bepaalde gevallen mogelijk om kleine aantallen op een direct rendabele manier te spuitgieten.

Kleine series spuitgieten

Kunststof aandrijfcomponenten in kleine hoeveelheden spuitgieten

Het spuitgieten in kleine series van kunststof aandrijfcomponenten, die aan de omtrek geen aanspuitmarkeringen mogen hebben, is ook een mogelijkheid met ons gepatenteerde systeem. Curveschijven zijn hier een goed voorbeeld van.

Wilt u meer informatie over het spuitgieten van kleine series kunststof producten? Of u een plastic product laten maken? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie,

Alles over spuitgieten

PORTFOLIO

CONTACTGEGEVENS

Adres:
De Kletten 12-16
9206 BA Drachten

 

KvK: 01062007
BTW: NL 8103 14940 B01
IBAN: NL 66 RABO 038 90 97 101

HEEFT U EEN IDEE VOOR EEN NIEUW PRODUCT?

ONTDEK OF WIJ U KUNNEN HELPEN